Hava Durumu

ADALET HAYATIN TERAZİSİDİR

Adalet Adil olmak hem Dinimizin hem insanlığın olmaz ise olmazıdır. Eşitlik Adalet ‘in göstergesidir. Insanlar Adil olmaz ise kendisi de başkalarından Adil olmasını bekleme hakkı yoktur. Devletlerin de, kalıcı olmaları inandırıcı olmaları güven telkin etmeleri için Adil Adaletli icraatlarında ayrım yapmadan eşitlik çerçevesinde yönetim uygulamasına bağlıdır. Suç işleyen kim olursa olsun her suçluya aynı yaptırımları

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://kapadokyamedya.com.tr/
ADALET HAYATIN TERAZİSİDİR

Adalet Adil olmak hem Dinimizin hem insanlığın olmaz ise olmazıdır.
Eşitlik Adalet ‘in göstergesidir.
Insanlar Adil olmaz ise kendisi de başkalarından Adil olmasını bekleme hakkı yoktur.
Devletlerin de, kalıcı olmaları inandırıcı olmaları güven telkin etmeleri için Adil Adaletli icraatlarında ayrım yapmadan eşitlik çerçevesinde yönetim uygulamasına bağlıdır.
Suç işleyen kim olursa olsun her suçluya aynı yaptırımları uygulamalı, ve yarın aynı kanun ve yargılamaların kendisine uygulanacağını unutmaması gerekmektedir.
Televizyonları izlerken her televizyonu izliyorum, internet den gündeme dair her fikirden makale leri okuyor, kendi beynimdeki süzgeç den geçiriyor, hayat tecrübem ve siyasi geçmiş tecrübelerime göre değerlendiriyorum ve günümüzde yaşadıklarımızı bizi yaşamak zorunda bırakılmaları hiç bir kalıba koyamıyorum.
Bizim eğitimimizde ve yetişme tarzımıza göre:
Bir bürokrat, bir siyasetçi, suç işlediği, kanunları çiğnediği zaman her ülkede olduğu gibi olması gerektiği gibi Anayasası Ceza kanununda yazılan kurallara göre eşitlik çerçevesinde yargılanır ve gereken ceza uygulanır.
Biz böyle gördük böyle bildik böyle olması gerektiği de bir yasam kuralıdır.

Kuralların kanunların uygulanmasında ırk dil din siyasi görüş ve aidiyet ayrımı yapılmaz.
Günümüzde işe maalesef her şeyde her suç işleyen kişilere siyasi görüşüne bağlılığına göre değerlendirilip kanunlar adamına göre uygulanıyor.
Suç işleyen kişi televizyonda milyonlar huzurunda itiraf ettiği halde hakkında işlem yapılmazken, bir başkası hakkında sadece iddia olunca son sürat tüm işlemler yapılıyor.
Bunu gören yaşayan insanlara kendini can ve mal konusunda güven de hissediyor musun diye sormak kara mizah ‘dan öteye gitmez.
Ben her düşüncem den, her yaptığımdan sorumluyum ki öyle olması gerekir.
Ve bu sorumluluk bana olduğu gibi her vatandaşın da sorumluluğu kendine olmalı, bu sorumluluklar değişmez kural olmalı ve yasalar uygulanırken her vatandaşa eşit uygulanmalı ki…! Vatandaş kendini güvende ve Vatanına bağlılığının, Devlete karşı olan sevgisi, sorumluluğu Adil olsun.
Inşaallah Cenabı Allah bu Mübarek Ramazan ayı yüzü hürmetine hepimize fikrimizi HÜR bir şekilde söyleyebileceğimiz, can ve mal güvenliği içinde olacağımız, ADALET lı uygulamalara maruz kalacağımız bir hayatı hepimize nasip etsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.